יום שני, 18 בפברואר 2013

אושפלו \פילאף

איך שלא תקראו לאורז הזה הוא מדהים!

והכי מדהים שהילדים מתים על זה. לבקשת אחת האורחות מהאירוע בחיפה שבו חגגנו 60 שנות נישואין אני מפרסמת את המתכון:

1קג בשר בקר (מס' 10 או 2) חתוך לקוביות של 1ס"מ על 1ס"מ

7 גזרים גדולים חתוכים לגפרורים

5 בצלים חתוכים לקוביות (לא קצוץ)

4 כוסות אורז פרסי (אני מעדיפה סוגת)

מלח פלפל שחור

אפשר להוסיף קצת שומן כבש

הכנה:

בסיר כבד מטגנים את הבצל במעט שמן, כשהוא זהוב מוסיפים את הבשר מערבבים מדי פעם.

מוסיפים מלח ופלפל, מכסים במים ומבשלים על אש קטנה שעה ורבע.

מכסים את הבשר בגפרורי הגזר, לא מערבבים בשום שלב!, מעל הגזר אורז מלח ופלפל, מכסים את הכל במים

שיהיו בחצי ס"מ מעל האורז מביאים לידי רתיחה מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים בערך שעה וחצי.

אחרי שעה אני פותחת את המכסה מכניסה קצה של כף עץ ומסובבת בעדינות כדי ליצור מעין ארובה לאדים מלמטה לעלות לבשל את האורז ולתת לו טעם מכסה שוב ועוטפת את הסיר במגבת עבה מלמעלה.

צריך הרבה רגש לבשל את זה! לא תמיד זה מצליח בפעם הראשונה אבל שווה לנסות

בהצלחה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה