מרק קימל (כרוויה)
מרק לא שיגרתי שאם מתאהבים בו הוא ממכר. קל הכנה ועד יותר בקלות מתחסל:
ארבעה גזרים פרוסים באלכסון
שלושה בצלים חתוכים לפלחים של שמונה
ארבעה גבעולי סלרי חתוכים באורך 4 ס"מ עם העלים
כוס זרעי קימל
מלח, פלפל שחור
אפשר להוסיף אבקת מרק עוף או להשתמש בציר של מרק עוף
הכנה:
ממלאים מים בסיר של 5 ליטר מוסיפים את הגזר הסלרי והבצל .את הקימל שמים במסננת ברזל צפופה
בתוך הסיר מחכים שיבעבע. אחרי 15 דקות של רתיחה מוציאים את המסננת עם הקימל מוסיפים מלח ופלפל
ומכינים בצקניות מגניבות:
שמים בקערה 3 ביצים מלח פלפל שליש כוס מים וכוס קמח מערבבים טוב ומטפטפים לתוךהמרק עם כפית
טיפות .מבשלים עוד חצי שעה בערך ו...לבריאות!
כמה מילים על קימל
איסתומכא דליבא מאי אסותא? מייתא כמונה כרווייא (מסכת עבודה זרה)הקימל מחזק את הלב, עוזר לשיעול, מקל על גזים וכאבי בטן ומשמש לחיטוי.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה