יום שני, 4 ביולי 2011

עוגת גבינה מנצחת

לחמם תנור מראש ל-180 מעלות
לבצק: 1.5 כוס קמח
100 גר' חמאה
1 כפית אבקת אפיה
רבע כוס סוכר
2 חלמונים
כפית תמצית וניל
כפית קליפת לימון
מיץ מחצי לימון
3 כפות יין לבן
ללוש ולשטח בתבנית 26 עם ידיים לחות
לגוף העוגה:
4 חלמונים+חצי כוס סוכר+1 סוכר וניל+750 גר' גבינה לבנה +1 גביע שמנת חמוצה+2 כפות קורנפלור לערבב היטב !
6 חלבונים להקציף לקצף יציב תוך הוספת 1 כוס סוכר 
לאחד את הקצף עם תערובת הגבינה בתנועות עטיפה לשפוך על הבצק להכניס לתנור . לאחר 10 דקות להנמיך את חום התנור ל-160 מעלות ולאפות עוד 50 דקות. לא לפתוח התנור  לפני הזמן, רצוי להניח בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים!
אחרי גמר האפיה מערבבים 1 שמנת חמוצה עם 2 סוכר וניל ומורחים על העוגה כשהיא בתנור . סוגרים התנור בחזרה ומוציאים את העוגה משם לאחר שהתקררה ! לעונג!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה