הטרנד של הסושי כבר מזמן כאן.. הישראלים אוהבים אותו ואני חושבת שזה בגלל שהוא אוכל מהיר יחסית
ונחשב בריא(לפחות לא מזיק) . בהרבה מקומות עיברתו אותו והוסיפו או שינו כדי שלא נרגיש את הדג הנא
בכל אופן, אצלנו מתים על סושי ואם אני מבשלת את האורז הילדים מכינים את השאר לבד.
אז ככה אנחנו מכינים:
2.5 כוסות אורז סושי עגול שטוף ומיובש, להכניס לסיר עם 2.5 כוסות מים להרתיח ולהעביר לאש קטנה לעוד 10
דקות . משאירים מכוסה עוד 15 דקות, מעבירים לקערה מוסיפים חצי כוס חומץ אורז מעורבב עם חצי כף מלח ושתי כפות סוכר ומערבבים בכף עץ.
חותכים רצועות דקות של גזר, מלפפון, אבוקדו ודג סלמון (אני משתמשת במעושן כמובן שהמקורי נא)
מכינים חביתה- 2 ביצים +כף וחצי רוטב סויה, חותכים לרצועות יפות.
אצות- צריך לשמור על פריכותן באריזה מקורית (אם נשאר פתוח לעטוף בניילון נצמד)
מניחים את האצה על המחצלת ועליה שכבה דקה של אורז בקצה העליון משאירים 1 ס"מ ריק
בקצה השני מניחים רצועה מכל אחד מהירקות , חביתה ודג. מתחילים לגלגל ומהדקים כל חצי גלילה .
את הקצה הריק מרטיבים ומדביקים.
בסכין חדה חותכים את הקצוות ואז מחלקים כל רול ל-8 פרוסות
בהצלחה !
ונחשב בריא(לפחות לא מזיק) . בהרבה מקומות עיברתו אותו והוסיפו או שינו כדי שלא נרגיש את הדג הנא
בכל אופן, אצלנו מתים על סושי ואם אני מבשלת את האורז הילדים מכינים את השאר לבד.
אז ככה אנחנו מכינים:
2.5 כוסות אורז סושי עגול שטוף ומיובש, להכניס לסיר עם 2.5 כוסות מים להרתיח ולהעביר לאש קטנה לעוד 10
דקות . משאירים מכוסה עוד 15 דקות, מעבירים לקערה מוסיפים חצי כוס חומץ אורז מעורבב עם חצי כף מלח ושתי כפות סוכר ומערבבים בכף עץ.
חותכים רצועות דקות של גזר, מלפפון, אבוקדו ודג סלמון (אני משתמשת במעושן כמובן שהמקורי נא)
מכינים חביתה- 2 ביצים +כף וחצי רוטב סויה, חותכים לרצועות יפות.
אצות- צריך לשמור על פריכותן באריזה מקורית (אם נשאר פתוח לעטוף בניילון נצמד)
מניחים את האצה על המחצלת ועליה שכבה דקה של אורז בקצה העליון משאירים 1 ס"מ ריק
בקצה השני מניחים רצועה מכל אחד מהירקות , חביתה ודג. מתחילים לגלגל ומהדקים כל חצי גלילה .
את הקצה הריק מרטיבים ומדביקים.
בסכין חדה חותכים את הקצוות ואז מחלקים כל רול ל-8 פרוסות
בהצלחה !
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה